شنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۵ - ۱۱:۰۵
رواج رویکرد الهیاتی در جهان غرب نشان دهنده رویکرد درست انقلاب اسلامی است 

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین حریزاوی با اشاره به رواج رویکرد الهیاتی در جهان غرب به ویژه در میان دولتمردان آمریکایی، گفت: سردمداران دولت آمریکا نیز اخیرا بر لزوم تقویت بعد دینی و ارزشی در فعالیت های نظامی و امنیتی خود تأکید کرده اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از تهران، نشست تخصصی «مبانی الهیاتی و اجتماعی جان‌فدا» امروز ۱۸ مهرماه با حضور حجت الاسلام والمسلمین روح‌الله حریزاوی، قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین عزت زمانی معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی و عظیم ابراهیم‌پور، سیدحسین شهرستانی، سجاد صفارهرندی، مهران کریمی و آرش مقدم از فعالان فرهنگی کشور در حوزه هنری تهران برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله حریزاوی، قائم‌مقام سازمان تبلیغات اسلامی در این نشست با اشاره به سنت الهی نصرت دین خدا اظهار کرد: یکی از سنت‌های الهی این است که خداوند جامعه ایمانی را در نصرت دین خود و یاری ولی خدا شریک می‌کند و برای این جامعه، رتبه‌ای متعالی و مترقی در نظر می‌گیرد.

وی با بیان اینکه این موضوع در بیانات رهبر شهید انقلاب، حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای، در طول حیات ایشان مشهود بود، افزود: این نگاه از بیانات کلی ایشان تا آخرین دیدارها و گفت‌وگوهایشان قابل مشاهده است و نشان می‌دهد که باید تحولات و حرکت‌های اجتماعی را در چارچوب سنن الهی نیز تحلیل کرد.

رواج رویکرد الهیاتی در برخی محافل علمی و فکری غرب

قائم‌مقام سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به رواج رویکرد الهیاتی در برخی محافل علمی و فکری غرب گفت: رویکرد الهیاتی یکی از وجوه تحلیل و قضاوت درباره این حقیقت است که جهان بر اساس سنن قطعی خداوند اداره می‌شود؛ از این‌رو، در بررسی جنگ‌های تحمیلی علیه ایران و جبهه مقاومت نمی‌توان از این بُعد مهم غفلت کرد.

حجت الاسلام والمسلمین حریزاوی با بیان اینکه جنگ‌های اخیر از پیچیده‌ترین و سنگین‌ترین جنگ‌های تحمیل‌شده علیه ایران و جبهه مقاومت بوده‌اند، تصریح کرد: در تحلیل این رخدادها، برخی به ارائه تحلیل‌های راهبردی بسنده می‌کنند؛ درحالی‌که تحلیل راهبردی به‌تنهایی برای کشف عمق ماجرا کفایت نمی‌کند و باید مبانی دینی، مبانی هستی‌شناختی، تحلیل تاریخی و فلسفه تاریخ نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: برای شناخت دقیق‌تر اقدامات دشمن و اهداف آن، باید از سطح تحلیل‌های متعارف عبور کنیم و ابعاد الهیاتی و مبانی فکری حاکم بر این تحولات را نیز بررسی کنیم.

قائم‌مقام سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به برگزاری نشست‌های علمی در این زمینه گفت: از زمان آغاز جنگ تحمیلی اخیر، در حوزه‌های مختلف و در سراسر کشور برنامه‌ریزی‌هایی برای برگزاری نشست‌های علمی انجام شده و به فضل الهی توانسته‌ایم بیش از ۳۰۰ جلسه علمی با هدف بررسی این مسئله از زوایای مختلف برگزار کنیم.

انتشار کتاب «الهیات انتقام»

حجت الاسلام والمسلمین حریزاوی با اشاره به انتشار کتاب «الهیات انتقام» افزود: در این نشست‌ها تلاش شده است ابعاد فکری و الهیاتی تحولات و جنگ‌های تحمیلی بررسی شود؛ زیرا دشمن، با وجود تکیه بر مبانی سکولار و الحادی، در برخی مواضع و تحلیل‌های خود به مؤلفه‌های الهیاتی و تمدنی نیز توجه نشان می‌دهد.

وی با اشاره به برخی مواضع مطرح‌شده درباره وضعیت تمدن ایران و تمدن غرب اظهار کرد: در برابر حرکت تمدنی رو به رشد ایران، نشانه‌هایی از نگرانی درباره آینده تمدن غرب دیده می‌شود و همین مسئله ضرورت توجه به ابعاد تمدنی و الهیاتی جنگ‌های تحمیلی را دوچندان می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین حریزاوی افزود: دشمن تلاش کرده است با برجسته‌سازی برخی مؤلفه‌های دینی و تاریخی، از جمله ارجاع به جنگ‌های صلیبی و موضوعات مشابه، به جنگ تحمیل‌شده علیه ایران و جبهه مقاومت نیز وجهی الهیاتی بدهد؛ بنابراین، ما نیز باید با تحلیل دقیق و تبیین علمی، ابعاد این رویارویی و نشانه‌های نصرت الهی را بررسی کنیم.

قائم‌مقام سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه با اشاره به پدیده «جان‌فدا» گفت: در این حرکت بزرگ و پویش ملی، جلوه‌هایی از حضور و مشارکت جامعه ایمانی قابل مشاهده است که باید از منظر علمی، فرهنگی و میدانی مورد بررسی قرار گیرد.

وی با اشاره به تأکیدات مکرر رهبر شهید انقلاب بر این پدیده اظهار کرد: رهبر شهید انقلاب تاکنون ۱۲ مرتبه به این حرکت اشاره کرده و بر اهمیت و ارزش آن تأکید داشته‌اند؛ ازاین‌رو، لازم است ابعاد و برجستگی‌های این پویش ملی به‌درستی شناخته و تبیین شود.

حجت الاسلام والمسلمین حریزاوی خاطرنشان کرد: در همین راستا، جمعی از محققان و پژوهشگران فرهنگی دعوت شده‌اند تا در فضایی علمی و صمیمی، دیدگاه‌ها و یافته‌های خود را درباره این حرکت بزرگ مطرح کنند و از منظر پژوهش‌های علمی و تجربه‌های میدانی به بررسی ابعاد آن بپردازند.

بنا براین گزارش در ادامه این نشست جمعی از فعالان فرهنگی، رسانه ای و اجتماعی به بیان دیدگاه خود درباره پویش جان پرداختند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha